1

NIEUWE EXPO PEEPING TOM: GLUREN MET EEN MONDKAPJE!

PEEPING TOM 60 years poster exhibit MOVIE★INK. AMSTERDAM in SICK SMELL OF SUCCESS

EXPO PEEPING TOM – GLUUR VEILIG EN 24/7 NAAR FILMPOSTERS DECEMBER 2020 – JANUARI 2021

Het viel niet mee om wat te organiseren in 2020. In het voorjaar zat er niks anders op dan REBELS, ROUSERS & POSEURS met onder meer Jason Ringenberg van Jason and the Scorchers te annuleren. Iets vergelijkbaars dreigde met de 60e verjaardag van PEEPING TOM geregisseerd door Michael Powell. De expo PEEPING TOM stond gepland voor de zomer, toen voor de herfst en nu is het bijna winter. Een reguliere expo met opening is niet mogelijk.

We draaien de zaken dan maar om. De expo is een soort kijkdoos waar je van buiten naar binnen kunt kijken. Toegegeven, het is een trucje, maar we moeten wat. En laten we wel wezen, er is geen betere tijd om de Wallen te bezoeken. De meeste PEEPING TOMs hangen aan de muur. Het is de derde keer dat een enkele film centraal staat na LA DOLCE VITA in 2012 en BLOW-UP in 2014. Om de posters te bekijken moet u door het sleutelgat loeren. Vergeet daarbij niet een mondkapje! We hebben geen zin om 24/7 de ramen schoon te maken. Gluur met overgave, maar draag een mondkapje.

STAAT ER NOG MEER OP HET MENU?

Als uw nieuwsgierigheid de bovenhand krijgt, is er ook de mogelijkheid van een uitgebreider bezoek. De galerie is elke zaterdag open van 12 to 6, maar meer dan 4 bezoekers in de galerie is niet wenselijk. Boek een reservering (email wim@movie-ink.com) en laat Wim u alles en meer vertellen over de film, het schandaal en natuurlijk over de posters. We hebben een paar thema’s bedacht van zo een minuut of tien per thema.

  • The walls are closing in“: over Michael Powell en zijn grieven over het Brits filmestablishment.
  • That will do Mark. Dry your eyes and stop being silly”: over het schandaal van Peeping Tom.
  • “All this filming isn’t healthy”: over Peeping Tom en feministische film theorie.
  • They said you needn’t photograph my face”: over glamour girls, goede zeden en smaak in het algemeen.
  • “Silly bitch, you fainted in the wrong scene”: over de casting van Peeping Tom.
  • “Set the mood for me, Mark”: over de verschillen in affiche ontwerp.
  • Imagine, someone coming towards you”: over Peeping Tom en Psycho als voorouders van het slasher genre.

OH JA! Voor het eerst zijn de posters aan de muur NIET TE KOOP. Die hou ik nog een tijdje bij me. Gelukkig zijn er duizenden andere posters en foto’s van allerlei tijden, nationaliteiten en stijlen verkrijgbaar, al dan niet met een praatje. We zijn gespecialiseerd in klassiek Hollywood, genre en arthouse.

Wandel eens voorbij of kom binnen. Dat maakt u helemaal zelf uit. Waar? Bij de SICK SMELL OF SUCCESS natuurlijk @ Oudezijds Achterburgwal 125 hs, 1012 DE, AMSTERDAM. Wanneer? De kijkdoos is klaar op 27 november en wordt ongeveer in februari weer ontmanteld.

Wim – MOVIE★INK. AMSTERDAM

www.movie-ink.com

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter

Comments 1

  1. Pingback: TRAILER FOR PEEPING TOM EXPO - SNEAK A PEEP! - MOVIE★INK. AMSTERDAM

Leave a Reply